Actualitat i notícies del sectorPer estar al dia

 

Notícies


Què passa amb els canvis de guarda dels menors durant l'estat d'alarma?


Abril 2020

Què passa amb els canvis de guarda dels menors durant l'estat d'alarma?

Arrel de la declaració d’estat d’alarma decretada pel Govern, per tal de pal·liar la pandèmia originada pel Coronavirus, s’han generat molts dubtes al voltant de la seva aplicació, entre els quals, el de l’intercanvi de guarda de menors entre pares divorciats durant el confinament.

En aquest sentit, cada partit judicial (o la gran majoria d’ells) ha establert les seves pròpies pautes en relació als procediments de família, que tot i diferir en aspectes concrets els uns i els altres, tenen en comú tots ells, apel·lar al sentit comú, a la bona fe i sobretot, a l’interès superior del menor.

Concretament, pel que fa al partit judicial de Girona, en data 22 de març de 2020, va acordar les següents recomanacions i criteris a seguir:

  • En els casos de custòdia compartida, si aquesta està distribuïda per setmanes alternes o períodes superiors, els canvis de guarda es faran quan corresponguin, vetllant perquè el menor quedi el menys exposat possible al COVID-19. En els supòsits que la custòdia compartida tingui una distribució diferent, s’apel·la als pares perquè, d’acord amb el sentit comú, i atenent a la situació excepcional que estem vivint, intentin distribuir els períodes de guarda com a mínim per setmanes alternes, evitant així el màxim possible els desplaçaments.
  • Pel que fa als règims de custòdia exclusiva, es mantenen les visites de cap de setmana, si són amb pernocta. Si no existeix pernocta, el règim de visites es redueix a un dia de cada setmana altern que correspongués.
  • Es suspenen les visites intersetmanal amb  o sense pernocta.
  • Es manté la distribució de l’estada dels menors amb cada progenitor en el període de vacances de Setmana Santa, tal i com s’hagués acordat a la corresponent resolució judicial.
  • El progenitor custodi haurà de facilitar a l’altra el contacte amb el menor, preferentment per mitjans telemàtics com l’Skype, Facetime, videotrucada, etc., com a mínim una vegada al dia.
  • Si algun dels progenitors, fills o persones que convisquin en els respectius domicilis té símptomes de contagi, o ha resultat positiu al test del COVID-19, en interès del menor, i per tal d’evitar la propagació del virus, la guarda l’ostentarà l’altra progenitor.
  • Pel que fa a les execucions que s’haguessin de presentar en aquest període, es registraran telemàticament les oportunes demandes, però no se’ls hi donarà tràmit fins a l’alçament de la declaració d’estat d’alarma.
  • Es suspenen les visites tutelades en Punts de Retrobament Familiar.
  • Els pares hauran de dur una còpia de la resolució corresponent, per tal d’acreditar el desplaçament davant dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, en cas de ser aturats en un control.

Finalment, els Jutjats de Girona aprofiten per advertir als pares que, tot i les circumstàncies i mesures excepcionals previstes, tal estat d’alarma no serveix d’excusa per incomplir el que disposi cada Sentència de Divorci o de Guarda i custòdia de menors,  excepte casos justificats.

et podem ajudar?

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MARIA ORRIOLS con CIF 40602105K y domicilio social sito en AV.JAUME I Nº 3 5º 1º 17001, GIRONA, con la finalidad de atender sus consultas. En cumplimiento con la normativa vigente, MARIA ORRIOLS informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
Le informamos que el tratamiento de sus datos está legitimado por su consentimiento.
MARIA ORRIOLS informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MARIA ORRIOLS se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
A su vez, le informamos que puede contactar con el Delegado de Protección de Datos, dirigiéndose por escrito a la dirección de correo dpd.cliente@conversia.es o al teléfono 902 877 192.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico info@bufetorriols.cat
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
El envío de estos datos implica la aceptación de esta cláusula.

Demostra que no ets un robot.
Introduïu les lletres i números que veieu al quadre.
Si ho feu, evitareu que els programes automàtics abusin d'aquest formulari.
Enviar
Enviant la seva consulta...
La seva consulta ha estat enviada correctament. Ens posarem en contacte amb vostè ben aviat.
Bufet Maria Orriols
Bufet Maria Orriols. Despatx d’advocats a Girona. col·laborador de la companyia asseguradora ASEMAS des de fa més de 10 anys. Especialitzat en Dret Civil: Divorcis, separacions, convenis reguladors, revisió pensió d’aliments, incapacitacions; herències, llegats, llegítimes; vicis de la construcció, taxacions, dictàmens; arrendaments, desnonaments, contractes de lloguer, renda antiga; reclamació d’impagats; cadastre, recursos, al·legacions, POUM’s, qualificació urbanística, plusvàlua, expropiacions, expedients sancionadors; hipoteques, clàusules abusives, clàusules sòl, accions Banc Popular, productes tòxics, preferents i swaps.
Ankara Tercüme Yeminli Tercüme
Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros, para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como analizar sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web.
Aceptar  Cómo configurar