Actualitat i notícies del sectorPer estar al dia

 

Notícies


Modificacions establertes pel Decret Llei de mesures urgents sobre l’habitatge


Desembre 2018

Modificacions establertes pel Decret Llei de mesures urgents sobre l’habitatge
El Decret Llei de mesures urgents sobre l’habitatge que va aprovar el Govern el divendres passat, dia 13 de desembre de 2018, i que ha entrat en vigor avui dimecres, 18 de desembre del mateix any, modifica 5 lleis (Llei d’Arrendaments Urbans, Llei de Propietat Horitzontal, Llei d’Hisendes Locals i la Llei de l’Impost Patrimonial) i preveu canvis importants en els contractes d’arrendament que es signin a partir d’avui. Concretament les modificacions més importats són les següents:
 
- La pròrroga dels contractes d’arrendament passa de 3 a 5 anys (i a 7 si l’arrendatari és persona jurídica).
- La pròrroga tàcita també es modifica passant de 1 any a 3.
- Les fiances es limiten a dos mesos.
- No es contempla cap limitació sobre els preus dels lloguers (tot i haver-s’hi compromès el Govern).
- Les despeses de gestió immobiliària i les despeses de formalització del contracte van a càrrec de l’arrendador.
- Es preveu l’exempció dels impostes de transmissions patrimonials als arrendaments d’ús permanent.
- Es suprimeix la repercussió de l’IBI a l’arrendatari de lloguer social.
- Els ajuntaments podran bonificar fins al 95% els IBIS dels lloguers a preus limitats, així com imposar recàrrecs als l’IBIS dels immobles d’ús residencial desocupat de caràcter permanent.
- Pel que fa als arrendaments turístics, deixen de ser regulats per la Llei d’Arrendaments Urbans i passen a regular-se com a activitat econòmica.
- Les Comunitats de Propietaris podran adoptar acords per limitar els arrendaments turístics al seu edifici.
- Pel que fa als  procediments de desnonament, s’haurà de sol·licitar forçosament l’informe de serveis socials per saber en quines condicions queden els desnonats. Aquest informe paralitzarà el procediment 1 mes (2 mesos si l’arrendatari és persona jurídica) a fi de buscar una solució pels desnonats.
- Finalment, també es modifica la Llei de Propietat Horitzontal, en el sentit d’augmentar en 3 anys el 10% el fons de reserva de les Comunitats de Propietaris amb la possibilitat de destinar-los a obres en matèria d’accessibilitat.
A més, les Comunitats tenen l’obligació de realitzar obres d’accessibilitat establertes en ajuts públics als que la Comunitat pugui accedir i que cobreixin el 75% de l’import de les obres en qüestió.

et podem ajudar?

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MARIA ORRIOLS con CIF 40602105K y domicilio social sito en AV.JAUME I Nº 3 5º 1º 17001, GIRONA, con la finalidad de atender sus consultas. En cumplimiento con la normativa vigente, MARIA ORRIOLS informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
Le informamos que el tratamiento de sus datos está legitimado por su consentimiento.
MARIA ORRIOLS informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MARIA ORRIOLS se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
A su vez, le informamos que puede contactar con el Delegado de Protección de Datos, dirigiéndose por escrito a la dirección de correo dpd.cliente@conversia.es o al teléfono 902 877 192.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico info@bufetorriols.cat
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
El envío de estos datos implica la aceptación de esta cláusula.

Demostra que no ets un robot.
Introduïu les lletres i números que veieu al quadre.
Si ho feu, evitareu que els programes automàtics abusin d'aquest formulari.
Enviar
Enviant la seva consulta...
La seva consulta ha estat enviada correctament. Ens posarem en contacte amb vostè ben aviat.
Bufet Maria Orriols
Bufet Maria Orriols. Despatx d’advocats a Girona. col·laborador de la companyia asseguradora ASEMAS des de fa més de 10 anys. Especialitzat en Dret Civil: Divorcis, separacions, convenis reguladors, revisió pensió d’aliments, incapacitacions; herències, llegats, llegítimes; vicis de la construcció, taxacions, dictàmens; arrendaments, desnonaments, contractes de lloguer, renda antiga; reclamació d’impagats; cadastre, recursos, al·legacions, POUM’s, qualificació urbanística, plusvàlua, expropiacions, expedients sancionadors; hipoteques, clàusules abusives, clàusules sòl, accions Banc Popular, productes tòxics, preferents i swaps.
Ankara Tercüme Yeminli Tercüme
Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros, para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como analizar sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web.
Aceptar  Cómo configurar