Actualitat i notícies del sectorPer estar al dia

 

Notícies


EL TRIBUNAL SUPREM DECALARA QUE L'IRPH NO ÉS ABUSIU, TOT I NO SER TRANSPARENT


Octubre 2020

EL TRIBUNAL SUPREM DECALARA QUE L'IRPH NO ÉS ABUSIU, TOT I NO SER TRANSPARENT

El Tribunal Suprem, durant el Ple celebrat ahir, va tancar finalment les portes a que els consumidors reclamin les quantitats percebudes per la banca, per haver referenciat les seves hipoteques a l'IRPH; posicionant-se així a favor de les entitats bancaries.

Concretament, després d'examinar cinc recursos que tenien com a objecte hipoteques indexades a l'IRPH, l'alt tribunal ha considerat que en cap cas hi ha abusivitat en la seva aplicació, tot i tractar-se d'un índex notablement més elevat que l'Euribor; sinó que únicament hi ha hagut manca de transparència en la seva adopció, ja que en  cap dels recursos analitzats s'havia informat al consumidor de la seva evolució durant els dos anys anteriors a la seva aplicació, no considerant suficient el Tribunal Suprem per superar el control de transparència, el fet de tractar-se d'un índex oficial avalat pel Banc d'Espanya, i publicat al BOE.

Per tant, en no declarar-se la seva abusivitat, finalment els bancs no hauran de retornar l'excés pagat de més pels ciutadans que tenien aplicat aquest índex de referència a la seva hipoteca, en el supòsit que aquests acudissin als Tribunals.

et podem ajudar?

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MARIA ORRIOLS con CIF 40602105K y domicilio social sito en AV.JAUME I Nº 3 5º 1º 17001, GIRONA, con la finalidad de atender sus consultas. En cumplimiento con la normativa vigente, MARIA ORRIOLS informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
Le informamos que el tratamiento de sus datos está legitimado por su consentimiento.
MARIA ORRIOLS informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MARIA ORRIOLS se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
A su vez, le informamos que puede contactar con el Delegado de Protección de Datos, dirigiéndose por escrito a la dirección de correo dpd.cliente@conversia.es o al teléfono 902 877 192.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico info@bufetorriols.cat
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
El envío de estos datos implica la aceptación de esta cláusula.

Demostra que no ets un robot.
Introduïu les lletres i números que veieu al quadre.
Si ho feu, evitareu que els programes automàtics abusin d'aquest formulari.
Enviar
Enviant la seva consulta...
La seva consulta ha estat enviada correctament. Ens posarem en contacte amb vostè ben aviat.
Bufet Maria Orriols
Bufet Maria Orriols. Despatx d’advocats a Girona. col·laborador de la companyia asseguradora ASEMAS des de fa més de 10 anys. Especialitzat en Dret Civil: Divorcis, separacions, convenis reguladors, revisió pensió d’aliments, incapacitacions; herències, llegats, llegítimes; vicis de la construcció, taxacions, dictàmens; arrendaments, desnonaments, contractes de lloguer, renda antiga; reclamació d’impagats; cadastre, recursos, al·legacions, POUM’s, qualificació urbanística, plusvàlua, expropiacions, expedients sancionadors; hipoteques, clàusules abusives, clàusules sòl, accions Banc Popular, productes tòxics, preferents i swaps.
Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros, para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como analizar sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web.
Aceptar  Cómo configurar